Sűreje – Géczy Gábor: Problémafenntartó problémakezelés – 2016.április 11.

Van-e fenntartható fejlődés? Ma inkább a problémát tartjuk fenn.

A Teremtő megad nekünk mindent, hogy jól élhessünk. De ha lekapcsolódunk a természetes rendről, akkor a Föld nem tud gyógyítani, a Föld nem az enyém lesz, és talpalatnyi földünk sem lesz.
===
Ma leszakadunk a REND-ről, és drágán és idegen eszközökkel hozunk létre tőlünk, az embertől, idegen rendszereket. A pottyantós árnyékszék és a vízöblítéses WC példája. A kétsávos, a háromsávos, a négysávos autópálya példája.
===
Ma a problémákat mi magunk hozzuk létre, és a megoldást kívülre helyezzük, csak a szakértő tudja a megoldást. De nem megoldja, csak kezeli, ezáltal fenntartja.


===
Érdekesek a kifejezések, megragadják a lényeget:
KÓR HÁZ – ispotály
ÁRVÍZ VÉDELEM – fokgazdálkodás
KATASZTRÓFA VÉDELEM – tűzoltóság, polgárvédelem
TERROR ELHÁRÍTÁS – honvédelem
SZENNYVÍZ KEZELÉS – szennyvíztisztítás
===
Két lehetőség van. Az életet szolgáljuk, vagy a halált szolgáljuk. Nekünk kell eldöntenünk, hova állunk.
A mátrix-on belül mindenki a halált fogja szolgálni.
===
Mit lehet tenni? Hogyan lehet a mátrix-ról leszakadni? Jó hír, hogy nincs visszafordíthatatlan folyamat, mivel állandó megújulás van. Még a KÁOSZ sem olyan rossz, belőle új születik.
===
Élő dolgokkal foglalkozni. Az életet szolgálni. Az életet működés közben kell vizsgálni. Meggondolni még egyszer, mik a valódi igényeink? Megkeresni, hogy mi lelkesít? Mit csinálunk örömmel, lelkesedéssel? (A mártírokat csak az oroszlános szeretik.) Önellátásra törekedni. Verseny helyett Együttműködés. A lustaságot, a gyávaságot letenni. Az akaraterőt fejleszteni. Ebből napi gyakorlatot tenni. A BENT-tel többet foglalkozni. Ne tippeket adj, hanem példát! Mentsd meg magadat, hogy a családodat megmenthesd! Mentsd meg a családodat, hogy a közösségedet megmenthesd! Mentsd meg a közösségedet, hogy a nemzetedet megmenthesd!
===
Minden javító programot MOST kell elkezdeni.
===

 

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.